Enhagen Labradoodle

Vill du bli fodervärd?


Från sommaren/höstens planerade valpkullar avser vi att spara totalt 3 tikar, tikarna kommer att vara ”The pick of the litter”! Dessa valpar är ännu inte födda och kommer att behöva hälsotestas och temperamentstestas innan vi slutligen vet om de kvalificerar för avel. Om planerade parningar går bra så hoppas vi att välkomna valpkullar från ungefär juli, augusti och september. Valparna är då flyttkillar från ungefär september till December. 

Att vara en fodervärd till en tik innebär att hon lever resten av sitt liv tillsammans med er! Under tre tillfällen kommer tiken att följa med oss för parningar, ibland upp 5-7 dagar. Parningar kan komma att ske utomlands och det kan hända att vi behöver ta flyget. Tiken kommer sedan till oss ett par veckor innan det är dags för valpar och stannar sedan i 8 veckor. När tiken är klar med sina kullar skrivs hon över på er som ägare.

För oss är det väldigt viktigt att hitta rätt hem till våra fodervärdshundar och här kommer våra mest styrande kriterier:
  • Valpen kommer att bli en högt älskad familjemedlem hos er och ni får vara beredda på att lägga lite tid på valpen för att forma henne till den hund både ni och vi vill ha!
  • Valparna kommer att ha snygga och fina namn och kommer att behålla sina namn när de flyttar härifrån, de ska inte ha några andra tilltalsnamn. Om det är viktigt att ni får bestämma namn själv så är detta inte valpen för er! Om ni alltid drömt om att ha en hund som heter ”Tusse” så är det bättre att köpa en helt egen hund. För oss är det viktigt att våra fodervärdshundar har sina namn och att de namnen är representativa för vår uppfödning. Kan låta fånigt men våra egna hundar/fodervärdshundar är våra flaggskepp och marknadsförare därute. Thats the deal så att säga. 

  • Det är en klar fördel om du bor nära Västerås men det är ändå viktigare för oss att ni är en toppenkandidat.

  • Ni avser att gå kurser och träna med er hund. Detta kommer att vara en del av avtalet.

  • Du/Ni jobbar mestadels hemifrån och/eller får ha med hunden på jobbet, alternativ löser ni det på annat vis. Dock är även ensamträning en viktig del av en hunds välbefinnande och får ej glömmas bort. Detta är extra viktigt för en hund som sedan ska kunna ”bo borta”.   

  • Vi vill ha en fungerande relation med både er och hunden och kunna låna hem hunden ibland för fotograferingar och dylikt.
    Hunden ska vara respresentativ för vår uppfödning, detta innebär att hon ska se professionellt klippt ut enligt våra anvisningar, året runt. Du behöver borsta och sköta pälsen året runt. Hon ska vara utan tovor och fin i pälsen. 

  • Du kommer följa de foderrekommendationer vi ger, vilket innebär en kost baserat på färskfoder av hög kvalitet, Fortiflora (probiotika) under första året, fiskolja och gärna toppa med hushållsrester! Vi tror på att ge en ganska varierad kost som bygger upp tarmfloran och en stark mage! 

  • Ni bekostar foder, de vanliga veterinärkostnaderna man har när man har en hund och en egen vetrinärförsäkring, vi tecknar även in hunden i vår flockförsäkring. Vi står för alla hälsotester etc. Kopplade till avel, d.v.s. höfter/armbågar/DNA/ögonlys o.s.v. Om vi inte anser att hunden kvalificerar för avel (det finns hemskt många fler parametrar för detta än för en sällskapshund) så får ni betala halva valppriset d.v.s. 26.000 kr alt. kan ni lämna tillbaka hunden.

Innan Ni fyller i intresseanmälan behöver ni noga tänka igenom om detta är ett upplägg för er! Detta är verkligen inte för alla. En dag ska tiken lämna ert hem och er för att vara hos oss i totalt 10 veckor och detta behöver kännas rätt för er, Ni behöver tycka att vi verkar vara två bra personer, med bra värderingar och att vi kommer ta väl hand om tiken när den är här! Är man känsligt, har kontrollbehov eller är lite oroligt lagd så kan vi direkt säga att ett vanligt valpköp blir till det bättre. Ideala personerna för detta är icke känslostyrda personer som tycker att det här med avel och att få följa resultatet av vår avel och valpkullar är kul och intressant och passar kanske på att åka på långsemester när tiken är här = )

Fyll inte i intresseanmälan innan ni grundligt läst igenom vår hemsida och satt er in i hur vi arbetar! Fundera gärna en dag eller två = )

De 3 planerade valpkullarna kan ni läsa mer om under fliken ”planerade valpkullar”


Intresseanmälan fodervärd

Fyll i uppgifterna nedan för att göra en intresseanmälan om att bli fodervärd för en valp från Enhagen Labradoodle
Namn Adress Ort Telefon E-post Berätta om er familj och vardag
Har du haft hund tidigare?
Ja
Nej
Beskriv hur livet för en valp / hund skulle se ut hos er Hur ska du lösa omvårdnaden och tillsynen av hunden under vardagarna? Australian Labradoodle kräver en hel del pälsvård, är du intresserad av det? Kan du tänka dig bekosta pälsvård på hundsalong?
Jag förstår att detta upplägg innebär att jag kan komma att behöva köpa ut hunden om den inte har alla kvalifikationer som krävs för att gå i avel. Det är många parametrar som krävs för att bli en avelshund. Priset blir då ett halvt valppris 26.000 kr.
Ja
Nej
Jag/vi har läst igenom denna hemsida och vet vad det innebär med en Australian Labradoodle och tex hur dessa skiljer sig från en "vanlig" Labradoodle. Samt att du/ni satt er in i vår avelsfilosofi.
Ja
Nej
Jag/vi förstår fullt ut att denna hund ägs av Enhagen Labradoodle tills dess att den skrivs över på mig/oss.
Ja
Nej
Skicka in